Bratstvo u Novom Travniku zapošljava 120 osoba, da li idu bolji dani za ovog giganta

0
156
ArticleTop

Tvornica mašina i hidraulike Bratstvo Novi Travnik raspisalo je javni oglas za popunu 120 radnih mjesta.

U javnom pozivu koji je objavljen na web stranici Tvornice mašina i hidraulike Bratstvo Novi Travnik objavljen je spisak radnih mjesta na određeno vrijeme u trajanju od šest mjeseci, a najviše je potrebno metalostrugara.

Rukovodstvo BNT-a traži i 17 tehnologa, 11 bravara, 9 zavarivača i drugog osoblja.

Vlada Federacije BiH prije nekoliko dana dala je prethodnu saglasnost Skupštini Privrednog društva BNT Tvornica mašina i hidraulike d.d. Novi Travnik za imenovanje Džane Smailbegović i Milene Brkić za vršioce dužnosti članova Nadzornog odbora ovog privrednog društva uime državnog kapitala, do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca.

Prije toga, data je saglasnost Skupštini ovog privrednog društva za razrješenje dosadašnjih članova Nadzornog odbora uime državnog kapitala, radi gubitka povjerenja dioničara.

Bratstvo u Novom Travniku već dugo vremena ne posluje pozitivno, a još 2016. godine BNT je bio pri kraju realizacije prototipa prvog modernog artiljerijskog oružja proizvedenog poslije rata u BiH, a radilo se o samohodnoj haubici kalibra 155 mm sa dometom od 40 kilometara i cijenom od milion KM.

Bratstvo u Novom Travniku zapošljava 120 osoba, da li idu bolji dani za  ovog giganta?

Međutim, od tada pa do danas, iz ove kompanije nisu davali nikakve izjave da li je ikada testirana te da li je započeo njen izvoz iz BiH.

Od tada, BNT je prošao kroz brojne probleme, radničke neposluhe, kao i Binas u Bugojnu, ali posljednje imenovanje od Vlade FBiH i javni oglas za radna mjesta mogao bi značiti zaokret u poslovanju i neke bolje vjetrove za ovu granu industrije u BiH.

ArtickeBottom