Brad Pitt otkrio koju glumicu smatra najljepšom ženom na ekranu

0
113
LOS ANGELES, CALIFORNIA - JANUARY 19: Brad Pitt, winner Outstanding Performance by a Male Actor in a Supporting Role for 'Once Upon a Time in Hollywood,' poses in the press room during the 26th Annual Screen Actors Guild Awards at The Shrine Auditorium on January 19, 2020 in Los Angeles, California. 721430 (Photo by Gregg DeGuire/Getty Images for Turner)
ArticleTop

Američka zvijezad Brad Pitt sarađivao je sa najvećim zvijezdama Hollywooda, ali njegova omiljena glumica svih vremena mogla bi vas iznenaditi.

Kad je još 1996. upitan o omiljenim glumcima u filmskoj industriji, Pitt je rekao da poznaje jako malo muškaraca na koje bi se mogao ugledati.

– Zato cijenim starije filmove jer pokazuju čovjeka koji se zalaže za svoje principe. Uzmimo za primjer Roberta Redforda. Muškarci su željeli biti poput njega, a žene su sanjale da muškarci budu kao on – rekao je.

Pitt smatra da najveće zvijezde nisu uvijek osobe koje bismo nazvali seks-simbolima.

– Izgled je prvi dojam, ali ne koncentriramo se samo na njega. Neko ti ne zapne odmah za oko, ali kad popričate, postane najljepši na svijetu. Najveći glumci nisu oni koje biste nazvali prekrasnima. Reći ću vam ko mi je najdraža glumica: Dianne Wiest. Ne biste je nazvali seks-simbolom, ali za mene je najljepša žena na ekranu – poručio je Pitt.

Nakon studija na Univerzitetu Maryland, Wiest je debitirala na Broadwayu 1971. u predstavi Solitaire/Double Solitaire Roberta Andersona. Nastavila je stvarati uspješnu karijeru na pozorišnim daskama, prije nego što je uspjela i u filmu – osvojivši dva Oscara za filmove Woodyja Allena Hannah and Her Sisters i Bullets Over Broadway.

ArtickeBottom