Božićna izložba “Annale 2023” Udruge likovnih umjetnika HKD Napredak

0
109
ArticleTop

Izložba će biti otvorena večeras u 19 sati u Maloj galeriji samostana sv. Ante na Bistriku

Kolektivna izložba djela članova Udruge likovnih umjetnika Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” – “Annale 2023” povodom katoličkog Božića tradicionalno se održava u blagoslovljenom vremenu adventa te će i ovaj put, večeras u samostanu sv. Ante na Bistriku predstaviti očaravajući prikaz raznolikosti umjetničkih izraza.Izložba ove godine publici pruža široku paletu umjetničkih izričaja i tehnika, a djela uvrštena u nju su zapanjuća u svojoj ekspresiji i dostignućima, saopćeno je iz ULU HKD “Napredak”.Motivi predstavljeni na izložbi su širokog raspona, od tradicionalnih božićnih scena do savremenih interpretacija duhovnosti i simbolike Božića. Svaki umjetnik je kroz svoja djela na vlastiti način izrazio duboke emocije i duhovnu bit Božića.

Izložba obuhvata djela izvedena u različitim tehnikama kao što su akril na platnu, tempera, ulje na platnu, akvarel, kombinirana tehnika, suhi pastel, crtež u olovci i kolaž. Svaka od njih je donijela jedinstvenu estetiku.

Ono što je posebno impresivno je posredna ili neposredna povezanost izloženih djela s duhovnošću. Umjetnici su težili i bez sumnje uspjeli prenijeti važnost i dubinu Božića na platna i papir. Svako djelo izaziva osjećaj divljenja i dubokog poštovanja prema ovom velikom blagdanu – ističe se u saopćenju.“Annale 2023” je prikaz umjetničkog talenta i kreativnosti članova Udruge likovnih umjetnika Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” i pruža jedinstvenu priliku da uistinu uživamo u umjetničkim ostvarenjima. Dočaravaju autori čaroliju i tišinu snježnih pejzaža asocijativno ih nadovezujući na svečanost i svetost blagdanskog razdoblja. Brojna izložena djela imaju svečani karakter i zahvaljujući umješnosti autora predstavljaju dojmljiv prikaz njihovog viđenja i doživljaja Božića. Odišu izložena djela također i dozom mistike i tajanstvenosti, prenoseći gledatelja u drugu dimenziju navodeći ga i potičući na razmišljanje o životu.

Izložba će biti otvorena večeras u 19 sati u Maloj galeriji samostana sv. Ante na Bistriku.

ArtickeBottom