Bebek junior o ocu: „Željko je moj uzor, moj prijatelj i moj otac!“

0
218

Od velikog koncerta Željka Bebeka u sarajevskom Domu mladih 13. augusta dijele nas svega dvije sedmice, a u susret Bebekovom nastupu u rodnom gradu, iz tiska je upravo izašla i dugo iščekivana autobiografija Željka Bebeka „U inat svima“ u kojoj je legendarni rocker zaista otvorio dušu i svojim poklonicima na stranicama knjige razotkrio svoje uspone i padove, svoje najintimnije emocije i brojne zanimljivosti iz rockerskog života. U ovom iskrenom i jedinstvenom štivu, Bebek zorno opisuje i svoje odrastanje i dječačke dane u Sarajevu, kada je tek maštao o svom bendu i velikoj karijeri, ali priča i o uspjehu uz Bijelo dugme.

„Ljudi će me pitati: ‘je li stvarno sve rečeno?’. Moram reći da je najveći dio koji je svijetu zanimljiv u knjizi, no ima škrinjica, koju nisam odao i čije tajne neću odati, ali knjizi ne nedostaju“, poručio je Bebek prije nekoliko dana na promociji autobiografije koja se uz mini koncert održala u prostoru Croatia Recordsa u Zagrebu. Bebeka je na promociji autobiografije bodrila obitelj, a sin Zvone je s njim i zasvirao. A taj doživljaj uskoro očekuje i Sarajlije, jer će otac i sin Bebek na predstojećem sarajevskom koncertu također podijeliti pozornicu Doma mladih, a Zvonimiru će to biti prvi put u životu da će zasvirati u očevom rodnom gradu.

Iako u vrijeme odrastanja uz poznatog oca i rock legendu Zvone nije maštao o zajedničkim nastupima,  život je za njega imao drugačije planove, pa se nakon što su obojica premijerno prvi put zajedno nastupili na CMC festivalu u Vodicama 2017. godine, otac i sin postali muzički nerazdvojni.

Pjesma koju su tada izvodili bila je „Ono nešto naše“ i s njom je sve započelo, dok danas već imaju i svoj obiteljski hit „Kakav otac takav sin“ kojeg je posebno za njih napisao Branimir Mihaljević, a u ovoj pjesmi Zvone gostuje i kao pjevač. Singl u kojem su vokale udružili tata i sin Bebek objavljen je na Željkov 76. rođendan, a pjesma je preko noći postala regionalni hit.

Mladi Bebek priznaje da je njegova najveća ljubav već dugo rock muzika i gitara, pa se savršeno uklopio u Bebek bend, na što je Željko uistinu ponosan. Mama Ružica mu se u tome, dakako, pridružuje pa će se uz menadžeriranje supruga Željka, vrlo vjerojatno pozabaviti i sinom kada bude vrijeme za solo karijeru.

Željko je u najavama sarajevskog koncerta već više puta otkrio koliko mu njegov posljednji album  „Mali oblak ljubavi“ znači, a posebno iz razloga što na njemu gostuje njegov sin Zvone.

„Ono što se meni najljepše desilo u karijeri u ovom, nekako seniorskom vremenu to je da se prije 3 godine u moj glazbeni projekt uključio moj sin Zvone, koji je prvo nastupao kao poseban gost na mojim koncertima, a u međuvremenu je postao punopravni član moga benda i moj aktualni album je prvi album na kojem smo zajedno u svirci i pjesmi. U vrijeme kad je nastupao povremeno s nama kao poseban gost, ja sam već tada prepoznao koliko ga publika voli i bilo je jasno da treba postati punopravni član benda“, otkrio nam je Željko Bebek.

Kako Zvone doživljava suradnju s ocem, ispričao nam je s malo riječi, ali s velikom emocijom.

„Muzički za tatu mogu reći da sam njegov veliki obožavatelj i to baš svega što je on radio od svog početka do danas, i da mi je čast i zadovoljstvo stati rame uz rame uz njega na bini. Željko je moj uzor, moj prijatelj i moj otac“, emotivno je komentirao Zvone Bebek, koji je ovih dana na turneji sa Željkom i Bebek bendom.

Željko i Zvone se slažu da  pjesma i duet  “Kakav otac takav sin” savršeno opisuje njihov odnos i povezanost, iako Željko u šali kaže: „Zvone je, doduše, viši od mene pa po tome ne, ali zato imamo iste kose, istu boju očiju, isti temperament, istu ljubav za glazbu”.  A mladi rocker Zvone kao da se za ulogu glazbenika pripremao cijeli život jer već od rođenja prati tatu na koncertima!

Od organizatora koncerta Željka Bebeka u Sarajevu, doznajemo da se u Domu mladih sprema raskošna produkcija i da je zanimanje za koncert odlično, ali i to da bi se Bebekova autobiografija „U inat svima“ po prvi put na teritoriju Bosne i Hercegovine trebala moći kupiti upravo na ovom važnom muzičkom događaju u Domu mladih. I to je samo još jedan dodatni razlog da nipošto ne propustite rokerski spektakl velikog Željka Bebeka u Sarajevu, 13. augusta na sceni Doma mladih, s početkom u 21h!

Koncert su podržali BH telecom, Jack Daniel’s, Sarajevski kiseljak, te hotel Colors Inn. Ulaznice za ovaj koncert potražite u sistemu kupikartu.ba, kao i na svim njihovim prodajnim mjestima, te na platou Skenderije.