Ana Bekuta je na muzičkoj sceni skoro 50 godina, a znate li koje je njeno pravo ime

0
198
ArticleTop

Srbijanska folk pjevačica Ana Bekuta je na muzičkoj sceni više od 50 godina. Ipak, mnogi ne znaju da se ona zapravo ne zove tako.

Njeno pravo ime je Nada Polić. Kada je započinjala karijeru, bilo je mnogo pjevačica koje se zovu Nada pa joj je kompozitor Predrag Vuković Vukas predložio da koristi ime Ana.

“U jednom trenutku zasitila sam se posla u kafani i pravili smo plan da nađemo kompozitora Predraga Vukovića Vukasa. On je tada imao divan album za Nadu Topčagić ‘Zovem te zovem’. On je meni promijenio ime u Ana jer je bilo mnogo uspješnih Nada – Topčagić, Obrić, Knežević, Mamula…”, rekla je u jednom intervjuu.

Također je otkrila šta znači prezime Bekuta i ko joj je predložio da ga koristi.

“Ustvari, mom imenu je kumovala pokojna Lidija Habić, koja je bila urednica u PGP-u. Ona je rekla da kao prezime treba da uzmem Bekuta, što je mali zakrivljeni nož”, izjavila je u emisiji “Pečat u vremenu”.

Pjevačica se u spomenutoj emisiji osvrnula i na svoju porodicu.

“Znam da su moji ponosni, tata mi je to govorio dok je bio živ. Nadam se da sam ispunila njegove želje, koliko je bilo u mojoj moći. Tudila sam se da im priuštim sve što su željeli”, navela je.

ANA BEKUTA NEPREPOZNATLJIVA: Prijatelji zabrinuti za premršavu pjevačicu -  Express
ArtickeBottom