Alen Islamović pjesmom „Znak“ najavio novi studijski album

0
897
ArticleTop

Novom emotivnom rock baladom „Znak“ Alen Islamović najavljuje novi studijski album, ali i malo drugačiji zvuk.

Iako je autor većine svojih pjesama, pjesma autora muzike Vojislava Dragovića i autorice teksta KatarineĆurić svidjela mu se na prvo slušanje.

„Dosta sam sarađivao s Kikijem Lesendrićem i njegovom grupom Piloti pa sam prije otprilike tri godine upoznao i klavijaturistu Vojislava Dragovića koji mi se ponudio napisati pjesmu. Prihvatio sam ponudu i prije godinu dana sam čuo pjesmu „Znak“ koja me pomjerila iz nekih mojih razmišljanja. Katarina Ćurić, koja također sarađuje s grupom Piloti, napisala je odličan tekst, a ono što me privuklo pjesmi je to što je neobična čak i za mene koji je izvodim. Ovakve pjesme ne postaju veliki komercijalni hitovi, ali ostaju uz izvođača duže vrijeme i rado su slušane. To su pjesme koje ne blijede, dapače, godinama samo prerastaju u ultimativne hitove. Spot je također neuobičajen, rađen u animaciji i takav spot dosad nisam imao, a prve reakcije su odlične“, objasnio je Alen Islamović.

Pjesma „Znak“ predstavlja novi zvuk kojim će odisati njegov sljedeći studijski album. Prethodni pod nazivom „Tajno“, Alen je objavio 2019. godine, a prošle godine objavljen je njegov „Live“ CD+ DVD sa snimkom odličnog koncerta održanog povodom dana Unske regate u Bihaću.

ArtickeBottom