Zoster objavio spot za pjesmu „Čovjek zvani činjenica“

0
209
ArticleTop

Grupa Zoster objavila je video spot za pjesmu „Čovjek zvani činjenica“. To je četvrti singl sa njihovog novog albuma „Najgori“. Muziku i tekst potpisuje frontmen grupe Mario Knezović, a aranžman Adis Sirbubalo. Gostujući muzičari na pjesmi su Johnny Gomez perkusije i Miron Rafajlović trube. Video spot za pjesmu radio je dugogodišnji saradnik grupe Zoster Miki Olabarri.

„Spot za pjesmu ‘Čovjek zvani činjenica’ snimljen je u sedmom mjesecu 2022. godine širom Španije od sjevera do juga, od Costa Brava do Costa del Sol po starim napuštenim cestama tražeći ostatke nekih lijepih vremena i mjesta koja će uskoro nestati. Snimljeno je sa super 8 analognim filmom inspiriran serijama b produkcije iz kasnih 70tih. Spot prestavlja pilot/trailer filma koji nikad neće biti snimljen, navodi frontmen benda, Mario Knezović.

https://www.youtube.com/embed/DDUIHXh8rN0 Album „Najgori“ imat će 10 pjesama koje su koncepcijski povezane. Zoster je 2020. godine potpisao ekskluzivni ugovor s Croatia Recordsom za izdavanje albuma „Najgori“ koji je sniman u Muzičkom centaru Pavarotti u Mostaru, studiju Baraka u Mostaru i studiju Modra rijeka u Sarajevu.

ArtickeBottom