Znate li koliko epizoda je imala serija Mr. Bean Mnogi su uvjereni da je bilo više

0
173
ArticleTop

Mr. Bean je jedna od najpoznatijih TV serija na planeti, a na društvenim mrežama pokrenula se rasprava oko njenog trajanja uzevši u obzir da je imala ukupno 15 epizoda kroz šest godina emitovanja.

Rowan Atkinson oduševio je publiku širom svijeta svojim čudnim likom i njegovim nasumičnim avanturama. Serija je trajala šest godina od 1990. do 1995. i imala je ukupno samo 15 epizoda.

Iako biste u početku mislili da je bilo mnogo više, ostaje samo oko šest i po sati za gledanje.

Ipak na društvenim mrežama korisnici su dijelili iznenađenje da je “tako briljantna serija imala samo toliko materijala u tom vremenskom okviru”.

“Razlog zašto mislimo da ima desetine epizoda je taj što je svaka epizoda imala tri različite priče u sebi, tako da je bilo kao da dobijete tri epizode za svaku epizodu”, glasio je jedan od osvrta gledaoca serije.

Istaknuli su kako svaku epizodu može razumjeti bilo ko na zemlji bez znanja engleskog ili čak bilo kojeg jezika te da je i to doprinijelo da djeluje da je trajala duže.

Ipak, i sa samo 15 epizoda Mr. Bean je ostavio brojne kultne komične scene koje svi pamte.

Lik gospodina Beana pronošen je kroz godine u obliku animiranih TV serija, filmova, knjiga, pa čak i pojavljivanja na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

ArtickeBottom