Zmajevi počinju pripreme za susrete sa Crnom Gorom i Danskom

0
549
ArticleTop

Selektor A reprezentacije BiH, Ivaylo Petev izvršit će danas prozivku igrača koje je pozvao na pripreme za prijateljske utakmice sa Crnom Gorom i Danskom.

Prvi susret igra se na stadionu Grbavica u Sarajevu 2. juna u 18.00 sati, a duel sa Danskom na programu je četiri dana kasnije 6. juna na Brondby stadionu.

Prvi susret igra se na stadionu Grbavica u Sarajevu 2. juna u 18 sati, a duel s Danskom na programu je četiri dana kasnije na Brondby stadionu.

Petev je za ovo okupljaje pozvao 25 igrača među kojima nema Edina Džeke i Miralema Pjanića, koji su dobili odmor, te povrijeđenog Amera Gojaka. Petev je prilikom objave spiska istakao kako je dugogodišnji reprezentativac Edin Višća izrazio želju da se oprosti od nacionalnog tima. U međuvremenu su dolazak na pripreme zbog povreda otkazali Miroslav Stevanović, Gojko Cimirot i Sead Kolašinac, a selektor Petev je naknadno pozvao Vladana Danilovića i Ajdina Nukića.

Bh. reprezentativci će u narednih nekoliko dana boraviti na Ilidži, a treninzi će se obavljati u Kampu FK Sarajevo na Butmiru. Planirano je da bh. tim danas u 18 sati obavi trening.

Zmajevi su posljednji susret odigrali 31. marta kada su poraženi od Francuske sa 1:0, a već 11 utakmicu uzastopno nisu ubilježili pobjedu.

Na FIFA listi naša reprezentacija je na 56. mjestu, Crnogorci su 63., a Danci na visokoj 12. poziciji.

ArtickeBottom