Zbog straha od delta soja odgođene premijere filmova Toma Cruisea

0
272

Jedan od najiščekivanijih filmova godine zasigurno je „Top Gun: Maverick“ s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi koji se u svjetskim kinima trebao početi prikazivati 19. novembra.  

Međutim, zbog straha od delta soja korone, kompanija Paramount odlučila je pomaknuti početak prikazivanja za šest mjeseci te će se taj film početi prikazivati 27. maja 2022. godine.

Kako je prethodno bilo previđeno da se na taj datum počne prikazivati film „Nemoguća misija 7“, a neisplativo je istovremeno prikazivati dva filma s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi, tako se početak prikazivanja „Nemoguće misije 7“ pomaknuo na 30. septembar 2022. godine.

Kompanija Paramount konsultovala se s epidemiolozima prilikom donošenja ove odluke te su zaključili da je prijetnja delta soja tolika da bi prikazivanje filma „Top Gun: Maverick“ u kinima u novembru ove godine predstavljalo ogroman rizik. Vjeruje se kako će se publika u potpunosti vratiti u kina tokom slijedeće godine kada će i prikazivanje ovako skupih filmova biti isplativo.