Završeno snimanje serije „Područje bez signala“

0
524

Nakon skoro devet mjeseci u Tunisu je završeno snimanje iščekivane serije „Područje bez signala“, koju je prema nagrađivanom romanu Roberta Perišića režirao hrvatski reditelj Dalibor Matanić, a u kojoj glume neka od najvećih glumačkih imena.

Osim genijalnog Rena Bitorajca, Tihane Lazović, Gorana Bogdana i mnogih drugih, značajnu ulogu u seriji ostvario je i poznati bh. glumac Izudin Bajrović.

Kraj snimanja u Hrvatskoj bio je početkom decembra prošle godine, a na nekoliko dana set se u januaru preselio u Helsinki.

Nakon toga je bio predviđen i Tunis, no zbog epidemije koronavirusa i brojnih obaveza samih glumaca i reditelja zaostaci na tuniskom setu su dovršeni prekjučer. Na toj egzotičnoj lokaciji, uz reditelja Matanića, od glumačke ekipe bili su samo Rene Bitorajac i Tihana Lazović.

Snimanje šestodijelne serije krenulo je početkom oktobra u Dugoj Resi koja je glumila fiktivni gradić Nuštin, a jedan dio snimanja odvijao se u okolini Karlovca, Hrvatskom zagorju te na lokacijama u neposrednoj blizini Gospića i Gračaca.

Kreatorica i producentica serije je Ankica Jurić-Tilić, scenarij su, prema istoimenom Perišićevom romanu, napisali Hana Jusić, Milan F. Živković i Jelena Paljan, a „Područje bez signala“ za emitiranje bi trebalo biti spremno u jesenskoj shemi Hrvatske televizije.