Poklonjena vrijedna oprema Đorđa Balaševića

0
475

Porodica Balašević poklonila je Akademiji umjetnosti u Novom Sadu audio-vizuelnu opremu koja će u budućnosti biti korištena za produkciju studentskih radova, a čija vrijednost premašuje 30.000 eura.

Miksete, pojektor, bežične bubice, zvučnici i druga oprema koju je koristio Balašević postali su vlasništvo nekih novih klinaca.

Opremu korištenu u promociji filma “Kao rani mraz” uručila je Balaševićeva supruga Olivera na svečanosti kojom je obilježen dan ove akademije. Kako je rekla Olivera “šou-biznis u današnje vrijeme je stao, ali obrazovanje ne smije”.

“U ovim danima koji su teški za moju djecu i mene, kao roditelj mogu biti mirna. Od moje troje djece dvoje je iškolovala ova akademija. Na ovaj način želimo da se zahvalimo dragim profesorima, gradu Novom Sadu i građanima i onima koji su na kreativan način učestvovali u danu kada je Đorđe otišao”, kazala je Olivera.

Na Akademiji kažu da će ta oprema podsticati i afirmisati produkciju studentskih radova kako u muzičkoj tako i u dramskoj umjetnosti, dodajući da ovo nije prva pomoć i saradnja s porodicom Balašević.