Vraća se Natalie Imbruglia

Autor

Kategorije

Podijeli

Natalie Imbruglia, pjevačica koju svijet pamti po kultnom hitu „Torn“ vratit će se svojoj muzici nakon što dvanaest godina nije objavljivala autorski rad. Na scenu dolazi s novim studijskim albumom „Firebird“ čiji je izlazak zakazan za 24. septembar 2021. godine. Prvi singl s novog albuma već je vani, a zove se „Build It Better“.

“Stvaranje ovog albuma bilo je duboko i zadovoljavajuće iskustvo. Prije nego što je počela pandemija, krenula sam pisati pjesme u Londonu, ubrzo nakon toga otišla sam u Nashville. Sa svakim novim snimanjem i novom saradnjom, krenula sam graditi samopouzdanje, pronašla sam svoj glas i počela stvarati autentični zvuk i stil. Bila je privilegija raditi s takvim talentima na „Firebirdu“. Ne mogu dočekati da ljudi konačno čuju album”, zaključuje pjevačica.

Ovo je njen šesti studijski album. Posljednji je izdala 2015. godine pod nazivom „Male“. Najveći trag u muzičkoj prošlosti ostavio je njen „Torn“ koji ju je lansirao u javnost. „Torn“ je bio nominovan za prestižnu muzičku nagradu Grammy u kategoriji najbolje ženske pop vokalne izvedbe.

Autor

Podijeli