Vraća se Natalie Imbruglia

0
396

Natalie Imbruglia, pjevačica koju svijet pamti po kultnom hitu „Torn“ vratit će se svojoj muzici nakon što dvanaest godina nije objavljivala autorski rad. Na scenu dolazi s novim studijskim albumom „Firebird“ čiji je izlazak zakazan za 24. septembar 2021. godine. Prvi singl s novog albuma već je vani, a zove se „Build It Better“.

“Stvaranje ovog albuma bilo je duboko i zadovoljavajuće iskustvo. Prije nego što je počela pandemija, krenula sam pisati pjesme u Londonu, ubrzo nakon toga otišla sam u Nashville. Sa svakim novim snimanjem i novom saradnjom, krenula sam graditi samopouzdanje, pronašla sam svoj glas i počela stvarati autentični zvuk i stil. Bila je privilegija raditi s takvim talentima na „Firebirdu“. Ne mogu dočekati da ljudi konačno čuju album”, zaključuje pjevačica.

Ovo je njen šesti studijski album. Posljednji je izdala 2015. godine pod nazivom „Male“. Najveći trag u muzičkoj prošlosti ostavio je njen „Torn“ koji ju je lansirao u javnost. „Torn“ je bio nominovan za prestižnu muzičku nagradu Grammy u kategoriji najbolje ženske pop vokalne izvedbe.