Vlatko Stefanovski najavio regionalnu koncertnu turneju

0
656

Vlatko Stefanovski je na veliko zadovoljstvo publike širom regije otkrio datume i lokacije koncerata na kojima će uz svima poznate hitove predstaviti i novo, hvaljeno studijsko izdanje Taftalidze Shuffle.

Pomlađeni trio koji osim Vlatka čine njegov sin, Jan Stefanovski za bubnjevima, te Ivan Kukić na bas gitari, započeo će ljetnu turneju 1. jula u Pančevu, nakon čega putuju u Hrvatsku. U petak, 2. jula Vlatko Stefanovski trio nastupit će u Zagrebu na Bundekfestu, a već sljedeći dan, u subotu 3. jula i u Osijeku. Turneja se nastavlja 4. jula koncertom u Paliću, zatim slijede nastupi u Trogiru, 9. jula, u Šibeniku, 10. te na Braču, 11. jula. Slovenska će publika imati priliku pogledati koncert u Novoj Gorici, 17. jula, dok će 20. jula Vlatko nastupiti u Grad Teatru u Budvi. 30. juli rezervisan je za veliki koncert na stadionu Tašmajdan u Beogradu.

Vlatko Stefanovski nenadmašnu je tehniku i jedinstven senzibilitet jednako uspješno iskazivao u etnu i rocku, ali i u bluesu, funku i jazzu – žanrovima koji su oblikovali njegov muzički put i obilježili ga kao umjetnika. Tokom karijere Vlatko je dijelio pozornicu s najvećim svjetskim gitaristima među kojima su Tommy Emmanuel, Jan Akkerman i Stochelo Rosenberg, a regionalna publika uvijek je iskazivala duboko poštovanje i zanimanje za njegovu muziku. Posljednji studijski album Taftalidze Shuffle, koji će Vlatko predstaviti na predstojećoj turneji, mjesecima je držao sam vrh listi prodaje CD-a i vinila, a idealnu priliku za slušanje novog materijala imat će svi oni koji odaberu jedan od poznatih datuma i počaste se koncertom ovog gitarističkog virtuoza.