Vlada KS ugostila evropsku prvakinju Lanu Pudar-Najavljen nastavak podrške najboljoj bh. plivačici

0
119
Fena

Vlada Kantona Sarajevo ugostila je danas najbolju bosanskohercegovačku plivačicu Lanu Pudar i njenog trenera Damira Đedovića. Bila je to još jedna prilika da premijer Edin Forto i ministri u Vladi čestitaju našoj plivačici za izvanredne rezultate, te najave nastavak podrške svim njenim aktivnostima.

Lana Pudar, koja je na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Rimu, osvojila zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin i bronzanu u disciplini 100 metara delfin, zahvalila se Vladi KS na kontinuiranoj podršci.

– Želim da se zahvalim Vladi KS na podršci. Ja ću i dalje nastaviti trenirati jako, potruditi se da opravdam povjerenje i da sve nas učinim sretnim – rekla je Pudar.

Premijer Forto istakao je da to nije prvi put da cijela Vlada primi Lanu i njenog trenera.

– Velika nam je čast što smo imali priliku da ih još jednom ugostimo. Time potvrđujemo opredijeljenost Vlade KS za nastavak kontinuiranog rada i podrške jednoj od najuspješnijih sportistkinja sa ovih prostora – istakao je premijer Forto.

Ministar kulture i sporta KS Samir Avdić naveo je da je posebna privilegija i čast ugostiti juniorku sa seniorskom medaljom, a da će Vlada KS imati i dalje odgovornan pristup kada se radi o Lani Pudar i njenom timu.

– Još jednom čestitke, Lani i njenom timu, za postignute rezultate. Ako želite da postignete vrhunski sportski rezultat, podrška ne smije da izostane. Vlada KS nastavit će pokazivati senzibilitet za sve što rade i postižu naši sportisti, uključujući i Lanu koja će, u naredne dvije godine, raditi poluolimpijski ciklus i pripremati se za Pariz 2024. godine – naglasio je ministar Avdić, saopćila je Služba za protokol i press KS.