„Van Gogh“ proslavlja 35. rođendan

0
615
ArticleTop

Muzičko putovanje grupe “Van Gogh” dugo 35 godina, od antologijskih hitova iz osamdesetih preko višedecenijskih inovativnih muzičkih i stilskih kolorita, obilježeno je novim reizdanjem albuma iz 2019. pod etiketom izdavačke kuće “Fidbox”.

Reizdanje albuma, pored tekstova pjesama i do sad neobjavljenih fotografija u luksuznom digipaku, predstavlja izdanje namijenjeno najvatrenijim poštovaocima rada grupe “Van Gogh”.

“U čast rođendana, u prodaji će se naći i majica sa novim logotipom benda. Sa albuma dostupnog u specijalnom pakovanju, publika će moći da se podsjeti i ekranizovanih hitova za pjesme kao što su: `Za suze nema vremena`, `Emotivno miniran`, `Možda baš sad`, `Gotovo je sve`, `Više te ne volim ko pre`, a u najavi je i novi radijski singl i spot za pjesmu `Kakvo divno veče` u režiji Dejana Senića”, navodi se u zvaničnom saopćenju benda.

Muzička zaostavština rima, akorda i melodija spakovana u gotovo četiri decenije, dobila je u hodu spontani naziv “Vangogologija”, a vinovnici ovog pravca i sebi svojstvene muzičke priče Đule, Srba i Gaga i dalje su spremni za nove muzičke izazove.

Frontmen benda Zvonimir Đukić, rado se sjeća početka priče koja datira još od 1986. godine, ali ne posustaje na trasi “feniksovog kreativnog puta”.

Tokom protekle godine, Đule i ekipa nisu propustili priliku da studijski zabilježe nove muzičke ideje koje, kako sami tvrde, predstavljaju okosnicu budućeg studijskog izdanja.

“Album `More bez obala` je ovim reizdanjem, poslije tišine koju nam je pandemija donijela, ponovo dobio vjetar u jedra. Ovim posebno dizajniranim CD izdanjem i novim spotom za pjesmu `Kakvo divno veče` sa aktuelnog albuma, obilježavamo 35. rođendan grupe. Pomenuta pjesma je ujedno i naš sljedeći radijski singl.

„Ljudi, jedva čekamo da vam koncertno krenemo u susret i da vas zagrlimo muzikom“, poručuje Đule.

ArtickeBottom