Uskoro počinje 61. MESS

0
435
ArticleTop

Italijanska predstava „Moby Dick“ u režiji Stefana Te u produkciji Teatro dei Venti najavit će u subotu, 4. septembra na Trgu Susan Sontag 61. Internacionalni teatarski festival MESS koji će ove godine biti održan od 1. do 7. oktobra.

Poštujući epidemiološke mjere i preporuke Kriznog štaba, broj publike za ovaj spektakl je ograničen. Svi ljubitelji uličnog teatra će besplatne ulaznice za tu predstavu moći preuzeti u direkciji Festivala MESS, u četvrtak 2. i petak 3. septembra od 11 do 15 sati.

„Veoma smo uzbuđeni pred susret sa publikom Festivala nakon pune dvije godine. Ovim uličnim teatarskim spektaklom želimo pokazati da umjetnost i teatar pripadaju svima, a u ovim pandemijskim danima ulični teatar je dobar način da festival približimo svima ukazujući na potrebu društva za umjetnošću. Teatro dei Venti dolazi sa velikom predstavom napravljenoj po jednom od najznačajnijih djela američke i svjetske književnosti, a koja između ostalog tematizira odnos između čovjeka i prirode“, istakao je direktor Festivala MESS Nihad Kreševljaković.

ArtickeBottom