Umrla članica The Kelly Family, benda za kojim smo ludovali 90-ih

0
1108
ArticleTop

Još jedna tužna vijest potresla je svijet muzike – preminula je Barby Kelly, članica popularnog irskog benda The Kelly Family. Imala je samo 45 godina, a umrla je svega nekoliko dana prije svog rođendana.

Informaciju o preranom odlasku objavili su članovi njene porodice na službenoj internetskoj stranici benda, koji je ’90-ih žario i palio scenom hitovima kao što su “An Angel”, “Fell in Love With an Alien” i “Nanana”.

“Naša voljena sestra Barby preminula je prije nekoliko dana nakon kratke bolesti. Duboko smo ožalošćeni, beskrajno će nam nedostajati i uvijek ćemo je nositi u srcu. Zahvaljujemo svima na suosjećanju i molitvama”, napisali su, ali nisu naveli od čega je muzička zvijezda punoga imena Barbara Ann Kelly bolovala.

Njen brat Jimmy u otvorenom pismu iz 2013. otkrio je kako se Barby dugo borila s ozbiljnim mentalnim problemima koji su joj onemogućavali samostalan život.

“Ne može se sama brinuti o sebi, mora biti pod stalnim nadzorom… Život u središtu pozornosti nije bio dobar za nju”, rekla je i Barbarina sestra Patricia.

Barby se upravo zbog mentalne bolesti prije 20 godina povukla iz javnosti. Kao mlada, u porodičnom bendu The Kelly Family svirala je udaraljke i gitaru, a povremeno se s članovima porodice pojavljivala i na koncertima te sudjelovala u stvaranju njihovih albuma.

Irsko-američki muzičari karijeru su započeli 1975. godine uličnim koncertima koje su održavali širom Evrope. Veliki proboj na muzičkoj sceni imali su 1994. godine kad su snimili hit album “Over the Hump”, koji je braću i sestre Angela, Paddyja, Patriciju, Maite, Kathy, Barby, Johna, Jimmyja i Joeyja pretvorio u mega zvijezde.

ArtickeBottom