UEFA pokrenula istragu protiv Ibrahimovića, prijeti mu dugogodišnja suspenzija

0
402

Švedski nogometni reprezentativac, Zlatan Ibrahimović se našao u velikom problemu nakon što je UEFA potvrdila da je pokrenuta istraga protiv njega zbog, kako kažu, finansijskog učešća u radu kladionice.

Švedski mediji su objavili da je “Ibra” vlasnik dionica jedne kladionice koja je prijavljena na Malti, a nešto takvo je, sasvim logično, strogo zabranjeno profesionalnim sportistima.

Ibrahimović bi mogao da dobije veliku novčanu kaznu ili da bude suspendovan do tri godine.

Kako je preneo Sky, Fudbalski savez Švedske saznao je za taj problem prije tri godine.

„U skladu s Članom 31(4) Disciplinskog pravilnika UEFA, etički i disciplinski inspektori UEFA su zaduženi da sprovedu istragu povodom potencijalnog kršenja pravila UEFA od Zlatana Ibrahimovića, koji navodno ima finansijskog udjela u kladionici“, stoji u saopćenju UEFA.

Kako su kazne za prekršaje koji se tiču integriteta fudbala, u koje spadaju oni vezani za klađenje, prilično oštre, a uključuju i višegodišnje suspenzije, to bi za 40-godišnjeg Ibrahimovića svakako značilo kraj karijere.

Podsjetimo, ranije tokom ovog mjeseca, Ibrahimović je potpisao produžetak saradnje sa FK Milan, ali ne samo da je pitanje da li će taj ugovor “sprovesti u djelo”, već da li će ikada više igrati takmičarski fudbal. Sada je sve u rukama pomenutog inspektora UEFA.