Udruženje Pomozi.ba i Diplomatski zimski bazar pokrenuli web kampanju za podršku djeci širom BiH

0
245
ArticleTop

Humanitarno Udruženje Pomozi.ba u saradnji sa Diplomatskim zimskim bazarom pokrenulo je web kampanju prikupljanja sredstava za podršku djeci i mladima širom BiH. U tu svrhu u funkciju je jedinstveni humanitarni broj 17040, a pozivom se doniraju 2 KM. 

Diplomatski zimski bazar je humanitarna akcija koju svake godine organizira međunarodna zajednica u Sarajevu za podršku djeci i mladima širom Bosne i Hercegovine.  

U 2019. godini na Bazaru u izložbenom prostoru na Skenderiji učestvovalo je više od 40 ambasada i međunarodnih organizacija i više od 80 domaćih izlagača i nevladinih organizacija. Hiljade posjetilaca sa sponzorima pomoglo je da se prikupi 249.000 KM za 23 organizacije koje rade za djecu u nevolji.  
 
U 2020. i 2021. godini, zbog pandemije, bazar se nije mogao održati, ali je ipak 2020.godine prikupljeno 83.000 KM, a 2021.godine oko 121.000 KM. 
  
„Ove godine nas raduje što će se Bazar održati u Skenderiji, 3. decembra. Kao i ranije, tu će biti štandovi ambasada koje prodaju hranu i druge artikle iz cijelog svijeta, drugi prodavači, sadržaji za djecu i cijelu  porodicu“, najavljuju iz Udruženja Pomozi.ba. 
  
Ističu da je svaka marka važna za pomoć djeci i mladima širom BiH. Čak i ako ne mogu prisustvovati Bazaru, građani mogu podržati djecu i mlade pozivom na broj telefona 17040. 
  
„Ako želite pomoći još više, pomozite Diplomatskom zimskom bazaru da razviju zajednicu društvenih medija. Lajkujte, podijelite i komentirajte“, poručuju iz Udruženja. 

Zainteresirani više informacija, ali i podršku projektu mogu dobiti na web stranici: dwbsarajevo.org, kao i na web stranicama: 

FB: https://www.facebook.com/DiplomaticWinterBazaar 
IG: https://www.instagram.com/dwb_sarajevo/ 

ArtickeBottom