U prodaji ulaznice za sarajevski koncert Brucea Dickinsona i Jon Lord’s Concerto For Group And Orchestra

0
237
ArticleTop

Projekt “Jon Lord’s Concerto For Group And Orchestra“, repertoar grupe Deep Purple kojeg je skladao osnivač i klavijaturist benda Jon Lord prvi puta predstavit će se srajevskoj publici 22.3. u dvorani Mirza Delibašić.

Uz frontmena Iron Maidena Brucea Dickinsona na ovom će koncertu nastupiti čitav niz legendarnih imena; John O’Hara na klavijaturama (Jethro Tull), Tanya O’Callaghan na basu (Whitesnake), Kaitner Z Doka na gitari (Jon Lord, Ian Paice), Bernard Welz na bubnjevima (Jon Lord, Don Airey) i Mario Argandonija – udaraljke (Jon Lord), uz pratnju 74 glazbenika Zagrebačke filharmonije. Dirigent je Paul Mann.

Kao što obožavatelji već vjerojatno znaju, “Concerto for Group and Orchestra” live je album Deep Purplea i Londonskog Kraljevskog filharmonijskog orkestra kojim je dirigirao Malcolm Arnold, snimljen u Royal Albert Hallu u Londonu 1969. Bila je to jedna od prvih izvedbi kombinacije rock glazbe s punim orkestrom. Za skladbe je zaslužan osnivač Deep Purpela i član Whitesnakea Jon Lord, dok tekstove potpisuje pjevač Deep Purpela Ian Gillan. 2011. Lord je snimio izmijenjenu studijsku verziju Concerta For Group And Orchestra, ovoga puta pod dirigentskom palicom Paula Manna koji ga vodi nakon smrti Jona Lorda, s Bruceom Dickinsonom kao vokalom.

Set lista u KC Dražen Petrović sastoji se od sva tri dijela Jon Lordovog “Concerto For Group And Orchestra”, dijelove “Sarabande” kao i neke od najvećih hitova Deep Purplea, poput “Smoke On The Water”, “Perfect Strangers”, “When A Blind Man Cries”, „Soldier of Fortune“ ali i dvije pjesme Brucea Dickinsona. Svaka će pjesma sadržavati potpuni orkestralni aranžman.

Ulaznice su u prodaji po cijenama od 79 do 139KM i mogu se kupiti na Kupikartu.ba ili na svim prodajnim mjestima servisa.

ArtickeBottom