Tina Turner se novim dokumentarcem oprašta od obožavatelja

0
706
ArticleTop

HBO je predstavio trailer dokumentarca o legendarnoj pjevačici Tini Turner koji govori o usponima i padovima u njenom životu, a u kojem se pjevačica oprašta od svojih obožavatelja usljed borbe sa PTSP-om, moždanim udarom i rakom.

U dugometražnom dokumentarnom filmu, jednostavno nazvanom “Tina”, pjevačica se prvi put osvrće na svoju mladost ispunjenu borbom i bolom, zatim na ljubav i globalnu slavu koju je pronašla kao sredovječna žena.

Turner sada ima 81 godinu i mnogo problema sa zdravljem, uključujući borbu sa rakom i posljedice moždanog udara, a legenda soul i rock muzike također je pretrpjela zatajenje bubrega što je dovelo do transplantacije 2017. godine. Usljed svih problema sa zdravljem, dokumentarac je pjevačici poslužio kao način da se oprosti od svojih obožavatelja.

Turner u filmu kaže da je da je vodila “život ispunjen nasiljem”, ali da u određenoj fazi “preovlada oproštaj”.

“Imala sam život ispunjen nasiljem, ne postoji drugi način da ispričam priču. To je stvarnost. To je istina. To je ono što imate, pa to morate prihvatiti”, rekla je pjevačica.

U filmu ističe kako želi ući u treće i posljednje poglavlje svog života daleko od očiju javnosti, prenosi New York Post.

Dokumentarac “Tina” je svoju premijeru imao na Filmskom festivalu u Berlinu 2. marta, a na HBO platformu stiže 27. marta.

ArtickeBottom