The Frajle objavile emotivnu pjesmu posvećenu Balaševiću

0
289

Novosadske The Frajle izdale su svoj novi singl. Sugrađanke Đorđa Balaševića emotivnu su pjesmu pod nazivom „Panonskom mornaru“, koja odiše nostalgijom i sjetom, posvetile ovom velikom umjetniku, a kao sjećanje na njegov neizbrisiv životni i umjetnički trag.

Fanovi će imati priliku slušati singl omiljenog benda, koji već godinama svojim autorskim pjesmama i obradama oduševljava sve generacije u regiji, na radijskim stanicama. Svoje osjećaje i zajedničke trenutke s muzičkim mentorom, The Frajle su na ovaj način pretočile u trajnu uspomenu te odale počast ovom izuzetnom umjetniku.

„Mi smo rasle uz Đoletovu muziku. Prva naša sjećanja iz djetinjstva, porodična druženja, prve ljubavi, sviranje gitare, vezana su upravo za njegove pjesme. On je za nas bio kuća, a ovu pjesmu su napisale baš te djevojčice koje su se smijale i plesale uz njegove ritmove. Mi smo imale velikog učitelja i želimo mu pjesmom reći hvala za sve“, ističu The Frajle.

Posebnu dimenziju „Panonskom mornaru“ daje gostovanje Bernadett Nyári, svjetski poznate mađarske violinistice, s nastupima u više od 90 zemalja. Bernadett Nyári rođena je u muzičkoj porodici, a unuka je čuvenog kompozitora i violinista József B. Suha, jednog od izumitelja cimbala, čije se kompozicije i danas izvode širom svijeta. Za „Panonskog mornara“ muziku je komponovala Nevena Buča. Tekst potpisuju sestre Buča, mlada pjesnikinja Jelena Knežević, a za aranžman je zaslužan Vojislav Aralica.