Taylor Swift oborila rekord s najviše albuma na prvom mjestu, s trona skinula Barbru Streisand

0
192
ArticleTop

Američka pjevačica sada ima više albuma na prvom mjestu od bilo koje druge izvođačice u povijesti nakon nedavnog izdanja ‘Speak Now (Taylor’s Version)’, objavio je američki časopis Billboard u ponedjeljak

Album je debitirao na vrhu Billboardove ljestvice, postavši 12. album kraljice popa i nadmašivši rekord Barbare Streisand među ženama.Što se tiče muških izvođača, Jay-Z i Beatlesi imaju više od dvanaest albuma na broju jedan, iako Billboard navodi da je promijenio svoj sustav rangiranja albuma tijekom desetljeća kako bi uključio antologije.

TAYLOR SWIFT

Swift je također postala prva živuća izvođačica u gotovo 60 godina koja je imala četiri albuma u top 10 u isto vrijeme, dodala je organizacija. Među njima su ‘Midnights’, ‘Lover’ i ‘Folklore’.

Billboard je rekao da je Swift također postala prva živuća izvođačica koja je istodobno imala 11 albuma među 200 najboljih. Njezino rekordno postignuće dolazi usred turneje ‘Eras’ na kojoj izvodi mnoge od svojih najboljih hitova.

Serija stadionskih koncerata sa 106 datuma započela je u ožujku i vrlo je blizu da postane prva turneja vrijedna milijarde dolara.

‘Speak Now’ izvorno je objavljen 2010. Swift je obećala ponovno snimiti svojih prvih šest albuma kako bi mogla kontrolirati njihova prava – proces koji joj je ugovorom dopušteno započeti u studenom 2020. Također je ponovno snimila ‘Fearless’ i ‘Red’.

U listopadu prošle godine Swift je postala prva izvođačica ikada koja je istovremeno zauzela svih 10 mjesta na američkoj top ljestvici pjesama nakon izdavanja desetog studijskog albuma ‘Midnights’.

ArtickeBottom