Sve vrijeme pogrešno koristite rende? TikTokerka kaže da je ovo pravilan način

0
101
ArticleTop

Ako radite to kao i većina, onda vjerovatno rende držite uspravno, naslonjeno na tanjir ili na dno zdjele i rendate pokretima gore-dole

Rendano voće, povrće ili sir su idealni za spremanje različitih jela – od slatkih do slanih. Međutim, rendanje nije bas omiljeni kulinarski posao.

Ako radite to kao i većina, onda vjerovatno rende držite uspravno, naslonjeno na tanjir ili na dno zdjele i rendate pokretima gore-dole, što je, tvrdi TikTokerka, zapravo pogrešno, prenosi Danas.rs.

Naime, Trish sa Jamajke, poznatija na TikToku pod nadimkom @trishisroial, podijelila je video sa svojim pratiocima u kom objašnjava kako pravilno koristiti rende.

Pokazala je „pogrešan“ način tako što je rende držala uspravno i naribala mrkvu u pravcu gore-dole. Odmahujući glavom, rekla je: „Samo položite rende ravno i sve će pasti unutra, tako da nećete praviti nered“.

Korisnici TikToka koji su vidjeli njen snimak odmah su probali „novu tehniku“ rendanja povrća, a ovo su neki komentari: „Hvala! Koristila sam ih pogrešno cijeli život“, „Pametno“, „Ovo stvarno radi“, „Kako nisam prije otkrila ovaj trik“…

ArtickeBottom