Šutila je 37 godina: Slavna manekenka oplela po Oprah Winfrey

0
179
ArticleTop

Povodom izlaska dokumentarne serije Apple TV+, “The Super Models”, u javnost su pušteni i njegovi isječci u kojima Naomi Campbell, Linda Evangelista, Christy Turlington i Cindy Crawford govore o vremenima kada su službeno postale supermodeli i suvereno vladale svjetskim modnim pistama.

Među njima nalazi se i izjava danas 57-godišnje Cindy, koja je odlučila u javnost iznijeti i ružne detalje s početaka njene karijere.

Tako se prisjetila i svog prvog predstavljanja javnosti i to u showu Oprah Winfrey, gdje je gostovala sa agentom iz modne agencije Elite, Johnom Casablancasom, koji je desetljećima kasnije optužen za seksualno zlostavljanje maloljetnih manekenki.

Upravo taj trenutak i razgovor kojeg je pred kamerama vodila sa slavnom Oprah, kod Cindy je ostavio gorak okus u ustima.

Naime, u jednom trenutku Oprah je od nje tražila da ustane i pokaže svoje tijelo na nacionalnoj televiziji.

Dvadesetogodišnja Cindy ustala je i nervozno se nasmijala, pokazujući gledateljima u studiju, ali i onima pred malim ekranima, svoju vitku figuru.

Prisjećajući se za dokumentarac tog trenutka, Cindy Crawford je rekla:

– Osjećala sam se kao izložbeni primjerak ili kao dijete, kojeg vidite, ali ne čujete. Kada danas gledam na to, izgleda kao da je Oprah zapravo mislila reći: “ustani i pokaži mi svoje tijelo. Pokaži nam da si zavrijedila biti ovdje. Tada to nisam shvatala, no danas znam da takvo što nije bilo od Oprah, naročito ne od Oprah”.

Najžalosnije je što u cijelom intervjuu Oprah sve što želi doznati o Cindy zapravo pita Casblancasa, kao da mlada manekenka ne može govoriti za sebe.

To je tim gore što je i sama Oprah svojedobno prolazila teške periode zbog rasističkih ispada na račun boje njene kože, ali i bila žrtva i seksualnog zlostavljanja, pa bi upravo zbog takve prošlosti čovjek pomislio da se neće tako ponašati prema drugima.

U tom intervjuu agent joj je prognozirao budućnost, rekavši da će postati broj jedan u modnom biznisu, i nije pogriješio, no ona sama u dokumentarcu kaže kako nije sve bilo tako bajno. Priznala je kako bi se često onesvijestila na snimanjima od gladi.

– Imala sam 20 godina i odustala sam od fakulteta kako bi radila kao model u Chicagu. Zarađivala sam hiljadu dolara na dan – rekla je Cindy i dodala kako bi joj slabost najčešće došla prije ručka, tada bi se i onesvijestila, no isto tako bi se brže bolje ustala i odradila snimanje do kraja.

Faktor - Coolstyle | Šutila je 37 godina: Slavna manekenka oplela po Oprah  Winfrey
ArtickeBottom