Street Arts Festival predstavio rad legendarne Marthe Cooper i Lady Aiko

0
162
ArticleTop

“Počašćeni smo što smo uspjeli prvi put u BiH ugostiti ove renomirane umjetnice koje su doprinijele važnosti i kvaliteti našeg festivala”, kažu organizatori

Martha Cooper, legendarna američka fotografkinja i Lady Aiko, japanska ulična umjetnica sa trenutnom adresom u New Yorku, kao specijalne gošće 12. Street Arts Festivala Mostar (SAFMo) održale su Artist Talk u OKC Abrašević.

Događaj je realiziran uz podršku Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini s ciljem unapređenja urbane kulturne scene i programa festivala.

Cooper i Aiko su predstavile svoj dugogodišnji rad od početaka pa do danas te približile publici street art kulturu i izazove s kojima su se suočavale kroz svoj umjetnički angažman.

“Počašćeni smo što smo uspjeli prvi put u BiH ugostiti ove renomirane umjetnice koje su doprinijele važnosti i kvaliteti našeg festivala”, kažu organizatori.

Martha Cooper istaknula je kako je oduševljena ljudima, prirodom i umjetnosti na ulicama.

Proteklih dana umjetnice su provele istraživajući grad, a Lady Aiko je uradila preko dvadeset “Bunny stencila” po kojima je inače poznata te kroz koje spaja elemente pop art kulture, graffita i tradicionalnih japanskih motiva.

Martha Cooper i Lady Aiko gošće Street Arts Festivala

Narednih dana nastavljaju svoju avanturu u Mostaru te će učestvovati i na najvećem graffiti jamu koji SAFMo organizira u srcu Šantićeve ulice nadolazeći vikend, saopćili su organizatori.

ArtickeBottom