Stiže predstava ”Sex i glad” Tarika Filipovića

0
345
ArticleTop

U bh. gradove Vitez, Jajce, Mostar i Zenicu u septembru stiže nova predstava o kojoj sve više bruje regionalni mediji. Riječ je o predstavi Tarika Filipovića, u kojoj glavnu ulogu ima upravo Filipović. Redatelj je Mario Kovač, a sve skupa to čini ekipu koja voli dobro nasmijati publiku začinjenim humorom.

Vitezu je pripala čast da bude domaćin bh. premijere i to 18. septembra u Franšiznom centru, a dan kasnije 19. septembra Tarik i ekipa idu u kraljevski grad, grad kulture Jajce, gdje će nastupiti u Domu kulture. Nakon dana odmora predstava se nastavlja u Mostaru 21. septembra u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača, a završnica turneje, šlag na kraju rodna Zenica 22. septembra u Bosanskom narodnom pozorištu.

Sve predstave počinju u 20 sati, a ulaznice potražite na prodajnim mjestima u Vitezu, Jajcu, Mostaru i Zenici, te na Kupikartu.ba.

Predstava ”Sex i glad” uz nastavak ”Doktor za one stvari” govori o doktoru seksologije, profesoru i playboyu imena Udo­ Špricnmaher, kojeg utjelovljuje glumac Tarik Filipović. U najavi pišu da će ova predstava publiku na kratko odvesti na uzbudljivi safari kroz prašumu pojmovlja iz područja ljudske seksualnosti. U ovoj predstavi publika će imati priliku upoznati i/ili prepoznati najrazličitije vrste seksualnih odnosa, seksualnih pomagala, kao i fenomene poput cyber seksa, chem seksa ili, na primjer, roll playa… Koliko god živimo u hiperseksualiziranom svijetu, toliko je još uvijek ova tema mnogima u sferi tabua. Predstava ”Sex i glad” upravo pokušava detabuizirati ovo neizostavno područje ljudske prirode, a primarni joj je zadatak opustiti, educirati, zabaviti i nasmijati. Jer, smijeh je najpouzdaniji i najučinkovitiji lijek u ova impotentna vremena. A Tarik je dokazani doktor za naše nevolje i mrzovolje. Autori ovom predstavom ne žele nikoga uvrijediti, a nadaju se da će se svidjeti i konzervativnijoj publici.

ArtickeBottom