Stiže prava bokserska videoigra i izgleda nevjerojatno dobro

0
658
ArticleTop

Prave bokserske igre na videotržištu nema od 2011. i Fight Night Championa. Britanski studio od 2019. razvija eSports Boxing Club koji stiže na PC, PlayStation 4 i Xbox One, ali još se ne zna kada.

Iako je video gameplaya još u fazi razvoja, igra izgleda nevjerojatno realno, od kretanja boksera, udaraca i fingiranja. Ljubitelji sumulacije doći će na svoje, jer su developeri mislili na sve. Ako ste mislili postati prvak tako što ćete u isto vrijeme pritisnuti šest tipki, zaboravite. Ovdje morate imati jasan plan borbe, svaki bokser ima svoj stil i morat ćete se prilagoditi. I učiti. Mijenjati plan tokom borbe. U pauzama između rundi preuzet ćete ulogu trenera i liječnika koji sanira posjekotine. 

Esports Boxing Club mogao bi biti ono što ljubitelji bokserskih igara čekaju od 2011. godine i Fight Night Championa, posljednje prave boksačke igre. Iz Steel City Interactiva napomenuli su kako je igra još u razvoju. Tvrde da su implementirali nevjerovatno realne tehnike kretanja još neviđene u sportskim igrama. Kažu kako imate potpunu kontrolu u kretnjama i udarcima.

Možete i fingirati udarac, ali neće svi udarci završiti tamo gdje želite, kao i u pravom boksu što pridonosi realnosti. Moguće je usred udarca promijeniti taktiku i umjesto krošea zaustaviti kretnju i odlučiti se ipak za aperkat. Sve izgleda, moramo priznati, sjajno, fluidno. Treba napomenuti i da je ovo još alpha gameplay što znači da igra može biti samo još bolja.

Razvili su sistem stamine koja je vezana uz otkucaje srca. Što su otkucaji brži, stamina će vam se brže obnavljati, ali pod navalom adrenalina i povišenim otkucajima, smanjit će vam se maksimalna stamina pa bi mogli vrlo brzo ostati bez daha.

Ukratko, nećete moći glumiti Tysona duže od tri runde. Sjajno su implementirali i sistem protunapada i tvrde da možete boksati kakvim god stilom želite. Igra će imati karijeru, a moći ćete naravno i boksati online protiv drugih stvarnih protivnika. 

Igra izlazi za PC, PlayStation 4 i Xbox One, ali još nije poznato kada. Izvjesno je da će to biti ove godine. 

ArtickeBottom