Stiže odličan novi animirani film Croods: Novo doba

0
525
ArticleTop

U kina se uskoro vraća popularna prahistorijska porodica u drugom nastavku poznatog animiranog filma, Croods: Novo doba.

Prošlo je sedam godina otkad je premijeru imao animirani film Croods. Radi se o avanturističkoj porodičnoj komediji koja prati porodicu Croods. Glavni lik je djevojčica Epp koju zanima kakav je život izvan izolacije u kojoj živi sa svojom porodicom, te se unatoč opasnostima nerijetko upušta u avanture. Kad potres i nevrijeme unište špilju porodice Croods, Epp napokon dobije priliku spoznati kakav je svijet vani, no stvari nisu baš tako idealne kakvim ih je zamišljala.

Film je nastao prema prijedlogu Roalda Dahla kojeg su kasnije razdradili Kirk DeMicco i legendarni John Cleese. Prvi je put prikazan na 63. Berlinaleu, u kino dvoranama je zaradio 587 miliona dolara, a od 2015. je dostupan i na Netflixu. Ne čudi stoga da svi mnogo očekujemo od drugog dijela.

Ako ste gledali prvi dio filma onda znate da su se Croodsi već susreli s nizom nedaća kroz svoja putovanja. No, ono što ih čeka u drugom nastavku definitivno nisu očekivali. U njemu se naime susreću s novom porodicom koja je puno naprednija od njih po pitanju nastambi i uzgoja hrane. Ubrzo nauče funkcionisati zajedno, no gdje će ih to odvesti pogledat ćete u filmu.

U nastavku pogledajte trailer.

ArtickeBottom