Spice Girls se vraćaju s prvim singlom nakon 14 godina

0
520
ArticleTop

Grupa Spice Girls mnogima je u ’90-ima promijenila svijet. Njihov debitantski singl „Wannabe“ instantno je postao globalni hit i lansirao ih među zvijezde. Njihov prvi album „Spice“ 1996. godine izazvao je ludilo po cijeloj Evropi i mnogi su to uporedili s Beatlemanijom. Ista se formula ponavljala sa svakom novom pjesmom i albumom, ali su se tokom 2000-ih godina rastale.

U čast 25 godina od izdanja „Wannabe“ i postojanja grupe, Victoria Beckham (47), Mel B (46), Melanie C (47), Geri Halliwell (48) i Emma Bunton (45) najavile su poseban, limitirani album. Osim preko streaming platformu „Wannabe25“ fanovi će moći kupiti u fizičkom izdanju i to kao ploču i kao kasetu, za one posebno zagrižene.

Osim originalne pjesme „Wannabe“, u sklopu „Wannabe25“ bit će i originalna demo verzija pjesme, Junior Vasquez remix i do sad nikad objavljena pjesma „Feed Your Love“. Poznato je kako su baladu „Feed Your Love“ uz njih napisali Richard Stannard i Matt Rowe, koji potpisuju i „Wannabe’“.

Osim što su najavile „Wannabe25“, Spice Girls su povodom godišnjice pokrenule kampanju #IAmASpiceGirl. Pozvale su svoje obožavatelje da im se pridruže u slavlju ove velike brojke.

„Vjerujemo kako postoji Spice Girls u svima nama, i želimo da nam se pridružite u šetnji stazama sjećanja! Želimo vas vidjeti kako pjevate iz dubine duše, plešete i da nam pokažete kako vas je inspirisala, na vas utjecala ili zabavila (grupa) – napisale su na društvenim mrežama i pozvale fanove da podijele svoja sjećanja.

ArtickeBottom