SP Katar: Sudačka odluka podijelila stručnjake

0
200
ArticleTop

Jedanaesterac iz kojeg je Lionel Messi doveo Argentinu u vodstvo protiv Hrvatske izazvao je brojne rasprave diljem svijeta. Za jedne je odluka talijanskog suca Danielea Orsata ispravna, dok su za druge “Vatreni” oštećeni.

Argentina je protiv Hrvatske povela sa 1-0 golom Lionela Messija iz jedanaesterca, u 34. minuti. Talijanski sudac Daniele Orsato je pokazao na bijelu tačku nakon što je Livaković, prema Talijanu, napravio prekršaj nad Julianom Alvarezom.

Hrvatski igrači žestoko su protestovali, Mateo Kovačić i Zlatko Dalić su dobili žute kartone, a pomoćnik Mario Mandžukić je udaljen s klupe, ali nije pomoglo.

U hrvatskom taboru nisu imali previše dvojbi oko kaznenog udarca nakon kojeg su “Gauči” poveli.

“Jedanaesterac ? Ma kakav jedanaesterac,” kratko je kazao hrvatski golman Dominik Livaković.

“Prvi gol nije bio jedanaesterac. U akciji prije toga trebao je biti korner za nas. Nakon toga sudi nepostojeći jedanaesterac, to je prelomilo utakmicu. Takav penal se ne može suditi u ovakvoj utakmici. Opet se sudio i to me žalosti,” komentarisao je hrvatski kapetan Luka Modrić.

“Ne znam što bi trebao naš golman, skloniti se. Igrač se zabio u njega,” istaknuo je izbornik Dalić na novinarskoj konferenciji nakon poraza od Argentine.

Njihove tvrdnje podržali su i šef Komisije nogometnih sudaca Bruno Marić i stručni komentator HTV-a Mario Strahonja.

“Livaković nije napravio prekršaj. To je mogao biti samo prekršaj na golmanu. Žao mi je što svjedočim jednoj nevjerojatnoj odluci suca Orsata, odluci koja ima izravan utjecaj na rezultat. Nepravedno i neprihvatljivo,” kazao je Marić za Sporske novosti.

“Livaković ovdje kao golman ima svako pravo postaviti se ovako kako se postavio u odnosu na napadača. Proširio je obujam tijela desnom nogom i tu nogu je spustio na tlo puno prije nego što je do kontakta došlo. Drugim riječima, došlo je do sudara, Livaković nije nogom srušio napadača,” poručio je Strahonja iz studia HTV-a.

Bivše “Oko sokolovo”, Mateo Beusan, je za Index poručio kako nije bilo nikakve dvojbe.

ArtickeBottom