Snima se dokumentarni film o sarajevskoj grupi Skroz

0
311

U toku je snimanje dugometražnog dokumentarno-muzičkog filma o sarajevskoj grupi “Skroz”, čiji je radni naziv “Skroz Sarajevo: Blagi propuh što tjera memlu kasabe sa Šehera”.

Reditelj je Nenad Đurić koji je režirao filmove “Nebo iznad krajolika” i “Hiljadarka”, serijal “Pozitivna geografija”, te dokumentarce “Koridor smrti”, “Bilo jednom na divljem zapadu BiH”. Dramaturg je Almir Bašović, profesor Filozofskog fakulteta u Sarajevu, producent Omar Kuštrić, direktor fotografije Ado Švrakić.

“Film govori o životu Adnana Šarana i razvoju benda “Skroz”, a paralelno oslikava atmosferu poslijeratnog Sarajeva do danas i ljude koji ga čine. Planiramo napraviti više verzija filma, od 60 do 90 minuta, zavisno od formata festivala na koje ćemo slati film. Pored Ade Šarana i ostalih članova Dejana Ostojića, Nedžada Mulaomerovića, Elvira Salčinovića i Nine Škiljića, u filmu postavljaju pitanja i govore brojni prijatelji i fanovi benda, kao što su Elvis J Kurtović, Feđa Štukan, Dino Šaran, Enes Zlatar Bure, Marko Louis, Bane Trifunović… Film planiramo završiti do ljeta i očekujemo premijeru na Sarajevo Film Festivalu ili na 5. AJB DOC Film Festivalu”, kaže producent Omar Kuštrić.