Sinead O‘Connor objavila da se povlači iz svijeta muzike

0
457

Svjetski poznata pjevačica Sinead O‘Connor, saopćila je medijima da je muzička karijera ne zanima, te prestaje da pjeva.

Njeno putovanje je trajalo 40 godina, uz jake turbulencije. Imala je mentalnih poteškoća u prošlosti, zbog kojih je javno istupila i uspjela da pomogne mladima koji se bore sa istim tegobama.

Na platformi Twitter obavijestila je kako odlazi sa muzičke scene i da više neće imati javne nastupe. Ipak, objavila je da će nastaviti da stvara muziku.

„Ostarila sam, vrijeme je da napustim posao kojem sam dala sve od sebe. „NVDA“ će biti posljednje što ću objaviti, nakon toga nemam namjeru da snimam muziku i da nastupam. Svi koncerti zakazani za 2021. i 2022. godinu će biti otkazani“, objavila je O’ Konor.

Izjavila je kako ne smatra da je tužna vijest to što se neće više baviti muzikom.

„Svaki mudri borac zna kada treba da stane. Moje putovanje traje četrdeset godina, objavila sam deset albuma. Vrijeme je da se fokusiram na druge želje i snove“,  rekla je pjevačica.

Organizatorima koncerta koje je otkazala uputila je izvinjenje i navela kako je poslije objave svoje knjige „Rememberings“ shvatila da želi da ima kontrolu nad svojim životom.

Podsjetimo, pjevačica je tokom života patila od kliničke depresije i suicidnih misli.