Shania Twain objavila album paralelno s izlaskom dokumentarca o njenom životu

0
133
Watch the Trailer for Netflix's Shania Twain Documentary Not Just a Girl Credit: Mercury Studios

Od novog lica u Nashvilleu do međunarodne ikone: na Netflixu može pogledati „Shania Twain: Not Just A Girl“, dokumentarni film u režiji Jossa Crowleyja u kojem pjevačica nadilazi žanrove i granice, trijumfe i probleme.

Paralelno s dokumentarcem objavljen je i kompilacijski album pod nazivom „Not Just A Girl (The Highlights)“ koji – osim nove eponimne pjesme – uključuje neke od njenih najvećih hitova prema redoslijedu pojavljivanja u dokumentarcu. Fizičko izdanje albuma bit će dostupno početkom septembra, dok je digitalno izdanje od danas dostupno na svim muzičkim platformama: https://shania.lnk.to/TheHighlightsPR

Dokumentarni film – koji se osvrće i na šesti studijski album kojeg pjevačica trenutno priprema – pruža uvid u nastanak jedne od najomiljenijih svjetskih superzvijezda i modnih pionirki popa, countryja i rocka.

Shania Twain je peterostruka dobitnica GRAMMY-ja i jedna od najpoznatijih umjetnica na svijetu. S pet izdanih albuma iza sebe i više od 100 miliona prodanih albuma širom svijeta, Twain je jedna od najuspješnijih country pop izvođačica svih vremena. Neki od njenih najvećih hitova su „Any Man of Mine,” „That Don’t Impress Me Much,” „You’re Still the One” i „Man! I Feel Like A Woman”.