Severina najavila novu pjesmu “Vjerujem u Boga”

0
243
ArticleTop

Rezultat umjetničkog doživljaja Severininih životnih izazova i iskustava dvojice umjetnika, novi je singl nazvan ‘Vjerujem u Boga’, kojeg autorski potpisuju Filip Miletić, producent, kompozitor i aranžer te Dino Merlin, autor stihova.

Spot izlazi na YouTube-u u četvrtak, 8. decembra, tačno u podne, istovremeno s objavom pjesme na svim ostalim Severininim digitalnim platformama,

Severini je podaren talent za izražavanje u više umjetnosti. Kako na muzičkoj sceni, jednako se uspješno dokazala i na pozorišnoj i filmskoj sceni, ali zadnji umjetnički odabir uvijek je muzika, koja, zapravo, i utjelovljuje sve te segmente.

Njen privatni život htjela-ne htjela izložen je javnosti, a sadrži i puno patnje i tuge, no i puno sreće. Preživjela je objavu privatnih snimaka i fotografija, oduzimanje djeteta, gotovo stotinu sudskih tužbi, jedno vjenčanje i razvod. Dalmatinka, koja je prošla svo sito i rešeto koje Bog može namijeniti ženi, Severina je pokazala da je uspješna u tome da preživi brodolome. Stoput kad je slome i rastave na atome.

To je žena o kojoj Severina pjeva u pjesmi ‘Vjerujem u Boga’, a kroz koju zapravo propituje svoju vjeru te se iskreno i cinično osvrće na svoje životne pogreške.

Album ‘Sorry’, očekujemo na prvi dan proljeća, 21. marta 2023.

ArtickeBottom