Šest bendova na 20. Mostar Blues & Rock Festivalu

0
240
ArticleTop

U Muzičkom centru “Pavarotti” u Mostaru, u četvrtak i petak, 21. i 22. jula bit će održano dvadeseto izdanje Mostar Blues & Rock Festivala, na kojem će ove godine nastupiti ukupno šest bendova.

Prvi na scenu ide The Sceaming Wheels iz Hrvatske. Ova grupa okupila se 2018. godine, neposredno prije sudjelovanja na desetom Croatian Blues Challengeu, takmičenju koje je održano iste godine u Puli. Tamo su pobjedili u kategoriji najbolji “Solo/Duo” izvođač, a 2019. predstavljali su Hrvatsku na 35. International Blues Challengeu u Memphisu. Kritika i publika tada ih je proglašavala “hrvatskom senzacijom”, saopćili su organizatori.

Nakon njih nastupa beogradski Texas Flood, regionalna perjanica teškog blues/rocka, već su se predstavljali na mostarskom festivalu i stekli brojne fanove.

Marcus Malone i Innes Sibun sa svojim bendom zatvorit će program. Innes Sibun svirao je i snimao s legendarnim Robertom Plantom.

Dan poslije, 22. jula, zavjesu će podići grupa ROST, ili profesori iz mostarske Rock škole, vrlo iskusan kvintet s velikom koncertnom kilometražom. Za ovaj nastup pripremaju i posebno iznenađenje.

Slovenski Prismojeni Profesorji Bluesa će atmosferu dovesti do usijanja, s obzirom da se radi o pravom koncertnom bendu koji ide putem kojeg je trasirao veliki Jimi Hendrix.

Ovogodišnji, 20. Mostar Blues & Rock Festival, zatvorit će Atomsko sklonište.

U sklopu Festivala održat će se radionica i open jam s jednim od ovogodišnjih headlinera Mostar Blues & Rock Festivala Marcus Maloneom.

ArtickeBottom