Senad Bostandžić objavio pjesmu „Bila je zima hladna i pusta“

0
492
ArticleTop

Sarajevski kantautor Senad Bostandžić objavio je novu autorsku pjesmu „Bila je zima hladna i pusta“. On je napisao muziku na tekst svog prijatelja Fjodora Fedčešina Feđe za kojeg kaže:
 
„Iznimno talentovani sarajevski pisac i pjesnik Fjodor Fedčešin Feđa (1960-1988), iza sebe ostavio je dva književna djela; ”Srdačni bolesnik” (zbirku pjesama), “Sabrano djelo” – zbirku priča i pjesmu “Čuvar ljepote”, koju je pjevao Mahir Paloš na Vašem šlageru sezone 1987. godine. Iste godine Feđa je izrazio želju da na njegove pjesme komponujem muziku. Nakon mnogo godina, uspomene i sjećanja na ovog divnog i plemenitog čovjeka motivisale su me da mu ispunim želju i njegovu poeziju spojim sa muzikom. Kao njegov dugogodišnji prijatelj  i autor muzike, želim evocirati uspomenu na pjesnika i pisca koji bi sigurno ostavio dubok trag u književnosti da je nastavio. Ovo je jedna od deset pjesama koje sam komponovao. Nadam se da će i ostalih devet ugledati svjetlo dana. Hvala prijateljima koji su mi pomogli da korak po korak dva nerazdvojna prijatelja kroz vrijeme riječ i nota zajedno plove, jer svaki je život jedna nota u svijetu, a svaka je riječ jedna nota u pisanju“.
 
Fjodor Feđa Fedčešin je autor teksta „Kada u nekoj teškoj noći“, muziku potpisuje Senad Bostandžić, a aranžman Halid Hajduković, Senad Bostandžić i Adnan Alagić. Za ideju i režiju spota bio je zadužen Damir Kustura, a za kameru i montažu Irhad Nazifović i Nina Iličić. U spotu su igrali: Lejla Džanović, Ibrahim Mandžo, Senad Bostandžić, Amila Džebo, Darko Ćorić, Ena Čorović i Damir Kustura.

Pjesma je dostupna na svim digitalnim platformama širom svijeta pod markicom „Tempo Digital“.

ArtickeBottom