Scarlett Johansson tuži Disney zbog filma Black Widow

0
1235
Actress Scarlett Johansson poses for photographers upon arrival at the 'Avengers Endgame' fan event in London, Wednesday, April 10, 2019. (Photo by Joel C Ryan/Invision/AP)
ArticleTop

Carlett Johansson podnijela je tužbu na sudu u Los Angelesu protiv Disneyja.

Glumica Disney tuži za kršenje ugovora objavljivanjem filma Black Widow na njihovoj streaming platformi Disney+.

Film je objavljen istovremeno na servisu i u kinima, a u tužbi se navodi da je to izravno kršenje sporazuma između zvijezde i kompanije. Johansson kaže da je u ugovoru njena plata bila povezana isključivo s prikazivanjem filma u kinima.

Disney je odgovorio rekavši da “su optužbe neutemeljene” i da je tužba “posebno tužna i uznemirujuća zbog bešćutnog zanemarivanja užasnih i dugotrajnih globalnih posljedica pandemije”.

“Disney je u potpunosti ispoštovao ugovor gospođe Johansson, a osim toga, objavljivanje Black Widow na Disneyu+ s Premier Accessom značajno je povećalo mogućnost da ona zaradi dodatnu naknadu povrh do sada dobivenih 20 miliona dolara”, rekao je glasnogovornik Disneya.

Film Black Widow izašao je 9. jula te veoma brzo donio zaradu od 80 miliona dolara samo u američkim kinima te još 60 miliona dolara globalno, zahvaljujući streaming servisu Disney+. Nakon toga uspjeh filma je nešto oslabio pa je dosad sveukupna globalna zarada filma oko 318 miliona dolara.

ArtickeBottom