‘Savršen kroj’ i ‘Bio je lijep i sunčan dan’ za početak godine u SARTR-u

0
70

Na repertoaru Sarajevskog ratnog teatra SARTR, u prvoj sedmici januara, publika će moći pogledati predstave “Savršen kroj” i “Bio je lijep i sunčan dan”.

Predstava “Savršeni kroj” koja igra 5. januara nastaje po tekstu pisca i dramaturga Vladimira Đurđevića (Balada o Pišonji i Žugi, Ne igraj na Engleze, Tri klase i gospođa Nušić, Bajka o pozorištu) i u režiji filmskog reditelja i dramskog pisca Jasmina Durakovića. Uloge u ovoj predstavi ostvaruju Admir Glamočak i Sead Pandur.

Petak, 6. januar rezervisan je za još jednu izvedbu predstave “Bio je lijep i sunčan dan”. Predstava je to u režiji Tanje Miletić Oručević, nastala na dokumentu, zapisu sjećanja Sarajki i Sarajlija na 2. maj 1992. godine. To je jedan od rijetkih ratnih dana o kojima postoji jasno sjećanje među različitim ljudima; oni koji se sjećaju bili su tada djeca, studenti, djedovi, borci, policajci, novinari, domaćice… U predstavi igraju: Mirela Lambić, Maja Salkić, Snežana Bogićević,  Ana Mia Karić, Amila Terzimehić, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Adnan Kreso, Benjamin Bajramović i Nedim Zlatar.

Predstava će se izvoditi sa titlovima na engleskom jeziku, navodi se u saopćenju iz ove teatarske kuće.