Sarajevo film festival od 13. do 20. augusta uz obavezne sigurnosne provjere

0
426
ArticleTop

Predstojeći Sarajevo film festival od 13. do 20. avgusta, uz obavezne sigurnosne provjere na koronavirus, biće održan uz prisustvo publike i brojnih gostiju koji su već potvrdili dolazak. Kapaciteti dvorana biće smanjeni prema mjerama Kriznog štaba, ali to neće uticati na kvalitet festivala koji će i ove godine publiku obradovati kreativnim inovacijama.

Direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra kazao je da sa sve većim nestrpljenjem iščekuju početak ovogodišnjeg Festivala, ističući da cijela ekipa, članovi žirija, gosti, autori, najviše od svega se raduju susretu s publikom, zbog koje i stvaraju filmove i zbog koje festivali i postoje.

Ove godine za prestižno “Srce Sarajeva” takmičit će se i TV serije, koje su u protekle dvije godine prikazane u regionu.

Proslavljena glumica Jasna Đuričić, dobitnica brojnih nagrada, među kojima su posljednje za ulogu Aide u filmu “Quo Vadis, Aida?” Jasmile Žbanić nominiranog za Oscara, predsjednica je žirija Takmičarskog programa za igrani film 27. Sarajevo film festivala.

Nagradu “Srce Sarajeva” 27. Sarajevo film festivala već je osvojio jedan od naznačajnijih režisera današnjice Wim Wenders, koji će na festivalu održati radionice i razgovore nakon projekcija njegovih filmova.

ArtickeBottom