Salma Hayek skoro je dobila ulogu u filmu „Matrix“. Sada je priznala zašto nije

0
378

Uloga u filmu „Matrix“ iz 1999. godine proslavila je glumicu Carrie-Anne Moss, ali je sve do sada bilo nepoznato ko je još bio ozbiljan kandidat za tu ulogu. Gostujući u epizodi Facebook serije „Red Table Talk“ koju vodi Jada Pinkett-Smith, Salma Hayek je otkrila kako je upravo ona bila jedna od četiri glumice koja je ušla u finale izbora za ulogu Trinity. Druga finalistica bila je – Jada Pinkett-Smith.

Opisujući audiciju kroz koju su prolazili ona i Jada Pinkett-Smith, Salma Hayek rekla je „preskočili smo puno prepreka, prošli puno audicija kao i puno testnih snimanja“.  Za Salmu Hayek problem je nastao kada su na audiciju iz Azije dovedeni ljudi koji će brinuti o kaskaderskim scenama. „Bio je to test tjelesne pripremljenosti. Fleksibilna sam i agilna, ali i lijena“, objasnila je Salma Hayek priznajući da je pala na tom testu te je zato izgubila ulogu. „Nikada nisam išla u teretanu, a oni su mi rekli ‘moraš trčati’, na što sam im rekla ‘Kuda?’. Nisam mogla otrčati krug unutar sobe. Nakon toga me više nisu zvali“, opisala je taj događaj slavna glumica.

Ipak, Salma Hayek priznala je da je Jada Pinkett-Smith na toj audiciji bila izvrsna. „Bila je u formi, fokusirana i disciplinirana. Gledala sam je i rekla „Kada odrastem, želim biti poput ove žene’“. Ipak, redateljski par Wachowski kasnije je, za drugi i treći dio trilogije „Matrix“, napisao ulogu Niobe koju su dodijelili Jadi Pinkett-Smith.

Od tada, svaki put kada odlazi na audicije za akcijske filmove, Salma Hayek prvo kreće na vježbanje jer zna da za takve uloge moraš biti pripremljen kao Jada Pinkett-Smith. S druge strane, obje glumice složile su se kako je Carrie-Anne Moss zasluženo dobila ulogu u filmu „Matrix“.