Rukometašice BiH večeras protiv Grčke

0
297
ArticleTop

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20 sati u Cazinu dočekuje selekciju Grčke, u prvom meču pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Selektorica bh. tima Alma Čehajić Hadžović izjavila je da se bh. rukometašice pripremaju na visokom nivou, rasploženje je odlično, kao i disciplina, saopćeno je iz Rukometnog saveza BiH.

„Jedva čekaju da izađemo na teren da odigraju taj dvomeč. Imali smo dva treninga dnevno, večeras nam je posljednji trening pred meč, ponoviti ćemo stvari koje treba da odradimo na utakmici“, izjavila je selektorica bh. tima.

Kada je u pitanju protivnik, selektorica ističe da su analizirali snimak prijateljskog meča Grčke sa Kosovom.

„Vidjeli smo neke stvari koje Grčka radi. Bit će nam zadatak da zaustavimo te njihove stvari u napadu. Ali, ponavljam najviše želim da gledamo sebe, da gledamo našu igru, da damo maksimum. Vjerujem u djevojke i one su maksimalnop motivisane da odrade ovaj posao na najbolji mogući način“, kaže Čehajić Hadžović.

Pozvala je navijače da ih podrže u narednim mečevima.

„Sve djevojke koje su na okupljanju su zdrave, da se dobro osjećaju, nema nikakvih povreda i to je stvarno odlična vijest. Nedostaje nam nekoliko iskusnijih igračica, koje su opravdano odsutne, ali vjerujemo u ovaj tim koji imamo, vjerujemo da će cure dati sve od sebe“, zaključila je bh. selektorica.

ArtickeBottom