Robert De Niro ostaje bez novca zbog razvoda, radi po 12 sati da bi isplatio troškove

0
441

Slavni glumac Robert De Niro i Grace Hightower trenutno prolaze kroz brakorazvodnu parnicu koja glumcu navodno zagorčava život i znatno utiče na njegove finansije.

Naime, Grace na odjeću, nakit i ostale luksuze mjesečno potroši oko 215.000 dolara na kreditnim karticama i oko 160.000 dolara u kešu, a da bi to namirio, glumac mora da prihvata sve uloge koje mu se nude.

„Gospodin De Niro ima 77 godina, iako voli svoj posao, on u tim godinama ne bi trebao ovoliko da radi i ovako smiješnim tempom. Po 12 sati dnevno, bez odmora“, rekla je De Nirova advokatica.

Inače, Robert državi duguje porez i honorar od dva naredna filma otići će isključivo u te svrhe, napomenula je advokatica.

Međutim, advokat njegove supruge tvrdi drugačije. Naime, sve dok se ne razvedu, holivudska zvijezda bi prema predbračnom ugovoru trebalo svojoj, uskoro bivšoj, supruzi da omogući da živi onako kako je do tad navikla.

Njen advokat podsjetio je na to da ni De Niro ne štedi na svojim troškovima. Pa tako navodno helikopterom odlazi na doručak, a svoje prijatelje na Floridi posjećuje privatnim avionom.

Da podsjetimo, Robert i Grace vjenčali su se 1997. godine i imaju dvoje djece, kćerku Helen (6) i sina Elliota (20). Ovo nije prvi put da se par rastaje. Naime, Robert i Grace vjenčali su se 1997. godine, da bi se dvije godine kasnije rastali. Međutim, par je 2004. godine obnovio svoje zavjete. Međutim, ipak im nije uspjelo, pa je Robert 2018. godine ponovo podnio zahtjev za razvod.