Recept za domaći keratin: Sve što vam je potrebno su tri sastojka

0
190
ArticleTop

Čim se pojavio u salonima, tretman keratinom je postao (i ostao) veoma popularan. Mnoge djevojke privlači činjenica da svoju kosu samo osuše, bez mukotrpnog feniranja, a da ona ostane ravna i sjajna.

Keratin, dakle, ispravlja kosu i daje joj svilenkast i zaglađen izgled. Zahvaljujući njemu, oštećena i suha kosa počinje polako da vraća svoj sjaj i gustoću, a održavanje je drastično lakše.

Ipak, cijene u salonima umiju biti poprilično visoke kada se o ovom tretmanu radi, pa je sasvim logično što se pojavila i domaća, pristupačnija varijanta, koju možete primijeniti kod kuće.

Važno je napomenuti da se ne radi o trajnom rješenju, niti previše dugoročnom, kao što su oni tretmani u salonima, ali svakako ćete dobiti sličan efekt.

Potrebno je

– 1 šolja vode

– 2 kašike kukuruznog brašna

– 1 kašika bebi ulja

Postupak

U vodu sipati kukuruzno brašno, sačekati da proključa, pa miješati dok se ne zgusne. Dodati bebi ulje, pa ponovo promiješati. Sačekati da se prohladi, pa nanijeti duž cijele kose i ostaviti da odstoji 20-25 minuta. Nakon toga regularno oprati kosu.# RECEPT# KOSA# KERATINVezane vijesti

URADITE SAMI KERATIN TRETMAN: Potrebno je nekoliko minuta, a kosa će vam se  preporoditi
ArtickeBottom