Razvod Angeline Jolie i Brada Pitta mogao bi biti jedan od najskupljih u historiji Hollywooda

0
489

Ne nazire se kraj žestokoj brakorazvodnoj parnici Angeline Jolie i Brada Pitta, a pravni stručnjaci kažu da bi mogla potrajati još šest godina.

Sve je počelo u septembru 2016. kada je Angelina podnijela zahtjev za razvod zbog nepomirljivih razlika i otada je svaki od bivših supružnika potrošio više od milion dolara na sudske troškove. Jolie i Pitt još uvijek se nisu dogovorili kako će raspodijeliti svoju imovinu vrijednu milione dolara, a sporazum nisu postigli ni o skrbništvu maloljetne djece. 

Bivši par, dobio je tokom 10-godišnje veze kćerku Shiloh (14) i blizance Knoxa i Vivienne (12). Uz to je Pitt posvojio Maddoxa (19), Paxa (17) i Zaharu (16) kao što je to ranije učinila i Jolie.

Glumica je nedavno prodala sliku Winstona Churchilla koju joj je darovao Brad, a prvotno se pisalo da se rješava uspomena iz braka. No, kako tvrde strani mediji, to je učinila kako bi se rasteretila troškova suđenja i za nju je dobila na aukciji u Londonu početkom mjeseca 11,5 miliona dolara. 

Poznata američka advokatica Kelly Chang Rickert rekla je za Daily Mail da bi troškovi razvoda bivšeg glumačkog para mogli oboriti rekorde.

“To bi mogla biti jedna od najskupljih brakorazvodnih parnica u historiji Hollywooda kada je riječ o sudskim troškovima. Sad već traje više od četiri godine i jedan je od najdužih slučajeva poznatih za koje smo čuli. Vjerujem da je svako od njih potrošio više od milion dolara”, ispričala je. 

Dodala je da i Angelina i Brad imaju poznate i kvalitetne advokate, koje dobro plaćaju, a još su unajmili i privatnu sutkinju koja je dosad na njihovu slučaju sigurno zaradila pola miliona dolara. 

Kaže kako bi sve moglo potrajati još šest godina ako se Pitt i Jolie ne dogovore oko skrbništva jer će tad njihova najmlađa djeca, blizanci Knox i Vivienne biti punoljetni. 

Krajem prošle godine je procurila informacija da su bivši supružnici pozvali čak 21 svjedoka u svojoj parnici, a među njima su bili stručnjaci za sigurnost, njihovi bivši osobni asistenti i dječji psiholozi.