Puhalo: Meč protiv Golovašenka najvažniji u karijeri

0
174
Azra.ba

Bosanskohercegovački profesionalni bokser Edin Puhalo, poznat i kao Iron Puki, bori se u subotu u Berlinu protiv Golovašenka za WBA titulu evropskog prvaka u poluteškoj kategoriji.

Puhalo tvrdi da mu je ovo jedan od najvažnijih mečeva u karijeri protiv najjačeg protivnika do sada, koji je dva puta boksao za svjetskog prvaka u WBA i IBO organizacijama.

Smatra da je pred njim težak zadatak, ali se nada da će njegov naporan rad tokom ljeta rezultirati uspjehom i da će prvi put u historiji BiH osvojiti WBA titulu.

Okarakterisao je svog protivnika kao snažnog i tehnički potkovanog borca te da je zajedno sa svojim timom analizirao svoje i njegove prednosti.

– On na Boxrecu nije imao puno borbi što meni znači da imam možda bolju takmičarsku formu. Zadnja moja borba bila je za evropsku titulu sa dobrim protivnikom i to su neki parametri koji bi mogli biti na mojoj strani – kazao je na pres-konferenciji uoči borbe.

Prema njegovim riječima Golovašenko nije borac kojeg treba podcijeniti, ali uprkos tome očekuje pobjedu.

– Ovo je meč života za mene i prekretnica u mojoj karijeri, jer ako uspijem da pobijedim vjerovatno bih bio na listi među 10 i 15 izazivača za svjetskog prvaka WBA i to mi je na neki način motivacija da predstavim što bolje sebe i BiH – dodao je.

Predsjednik Saveza profesionalnog boksa BiH Zaim Numanović zaželio je Puhalu uspjeh i naglasio da ima punu podršku Saveza posebno u ovako atraktivnom meču u WBA konferenciji, u kojem se prvi put u historiji Bosne i Hercegovine bori jedan bokser.

Edin Puhalo osvajač je evropske IBO i WBO titule te će osmog oktobra u Berlinu pokušati odnijeti titulu WBA titulu evropskog prvaka.