Princ Harry u novom dokumentarcu tvrdi da se nikada nije oporavio od gubitka majke

0
178
ArticleTop

Princ Harry je u novom dokumentarcu “Heart of Invictus” ponovo izazvao brojne komentare, a jedna od njih je i zbog trauma koje je doživljavao nakon smrti njegove majke princeze Diane.

Princ Harry je u novom dokumentarcu za Netflix govorio o traumama koje su mu afganistanske vojne službe izazvale nakon smrti njegove majke.

“Izgubiti majku u tako mladoj dobi je trauma koje nikada nisam bio svjestan. Nikada se o tome nije raspravljalo, nikada nisam pričao o tome i potisnuo sam to kao što bi većina mladih učinila”, navodi princ u dokumentarcu.

Dokumentarac koji je u srijedu počeo s emitiranjem u Velikoj Britaniji, prati skupinu pripadnika vojske na njihovom putu do paraolimpijskog sportskog natjecanja koje je Harry organizirao 2014. godine za ozlijeđeno i bolesno vojnike i veterane.

“Najveća borba za mene bila je to što mi niko oko mene nije mogao pomoći. Nisam imao podršku ili stručni savjet da identificiram što se zapravo događa sa mnom. Nažalost, kao i većina nas, prvi put kada stvarno razmislite o terapiji je kada ležite na podu u položaju fetusa vjerojatno želeći da ste se već pozabavili nekim od ovih stvari”, poručio je on.

Harry je rekao da želi da ovaj dokumentarac bude kao pomoć ljudima koji su prošli određene traume jer je i njemu nedostajala podrška ili razumijevanje ličnih problema. Tvrdi da godinama nije imao emocije niti je plakao.

Inače, princ Harry je izvršni producent dokumentarca, koja je dio ugovora s Netflixom, a gdje su ranije objavili kontroverzni dokumentarac o Harryju i Meghan. Režirao ga je Orlando von Einsiedel, a producirala Joanna Natasegara. Dokumentarac još uvijek nije dostupan u svim državama.

ArtickeBottom