Prije 28 godina osnovana grupa Backstreet Boys

0
513

Američka muška grupa Backstreet Boys jedna je od najpopularnijih i najuspješnijih svih vremena, a nakon gotovo 30 godina postojanja njihov fenomen i dalje postoji. Momci se muzike nisu odrekli niti im je to u planu, barem kako se čini.

Njihova zajednička priča počela je prije točno 28 godina pa su se Nick Carter, Kevin Richardson, A.J. McLean, Brian Littrel i Howie Dorough prisjetili dana kada su se prvi put susreli i na Instagramu sa svojim obožavateljima podijelili taj trenutak. Neke od njih je na fotografiji zaista teško prepoznati, ali ipak kod mnogih su obožavatelja ili bolje rečeno obožavateljica uspjeli probuditi veliku nostalgiju.

“Prije 28 godina sreli smo se prvi puta. Bilo je jako uzbudljivo i bili smo puni nade, ali nismo znali koliko će nas taj dan oblikovati. Tog dana nismo znali nikoga od vas, niti ste vi poznavali nas, ali možda je sudbina znala da smo si suđeni i da ćemo jedni drugima promijeniti živote. Sjećate li se vi gdje ste bili prije tačno 28 godina? Šta se radili kada smo zapjevali našu prvu pjesmu?”, napisali su uz fotografiju.

Grupa Backstreet Boys osnovana je 1993. godine na Floridi i muzikom se nije prestala baviti sve do danas. Širom svijeta uspjeli su prodati više od sto miliona albuma, što ih čini najuspješnijim boy bendom u historiji. 90-ih su godina bili najveća patnja svih djevojaka širom svijeta, zbog njih se padalo u nesvijest gdje god bi se pojavili, a svaki put kada bi objavili novu pjesmu prodaja im se podizala za nekoliko miliona primjeraka. Njihovi bezvremenski hitovi poput singlova “I want It That Way, “Everybody”, “As Long As You Love Me”, “Don’t Go Breaking My Heart, “Get Down” i mnogi drugi i dan danas se rado pjevuše širom svijeta.