Preminula legendarna talijanska pjevačica i glumica Raffaella Carra

0
936

Legendarna talijanska pjevačica, glumica i televizijska voditeljica Raffaella Carra preminula je u 78. godini života, a tužnu vijest je potvrdio njen partner Sergio Japino.

„Raffaella nas je napustila. Otišla je na bolji svijet gdje će njena humanost, njen nepogrješiv smijeh i njen izvanredni talent zauvijek blistati“, izjavio je Sergio.

Talijanski mediji su objavili kako je preminula nakon bolesti koju nažalost nije uspjela pobijediti, a za života nije željela da se o tome piše, već samo o njenoj pozitivnoj energiji i zaraznom osmijehu. 

Raffaella je snimila nekoliko filmova, okušala se i u Hollywoodu pa je 1965. godine s Frankom Sinatrom glumila u “Von Ryan’s Expressu”, a sudjelovala je u brojnim zabavnim televizijskim emisijama. 2013. godine vratila se na male ekrane nakon pauze i to kao mentorica u jednom muzičkom talent showu. Iste je godine objavila i svoj posljednji muzički album „Replay“.

Pravog imena Raffaella Pelloni rođena je 18. Juna 1943. u Riminiju, a osim u Italiji bila je popularna u Španiji i cijeloj Latinskoj Americi.